Wat is een taxatie?

Een taxatie is een waardebepaling van onroerend goed. Een taxatie wordt uitgevoerd door een objectieve en onafhankelijke taxateur. De geldverstrekker beoordeelt aan de hand van het door het NWWI gevalideerde taxatierapport of het verantwoord is om een hypotheek/financiering te verlenen. Mathilde Makelaar & Taxateur stelt uitsluitend gevalideerde taxatierapporten op en zijn doorgaans na 3 à 4 werkdagen gereed.

 

Waarom je woning laten taxeren?

Mathilde maakt taxatierapporten om verschillende redenen:

  • Voor kopers van een woning om de hypotheek aan te vragen;
  • Voor woningeigenaren om de bestaande hypotheek te wijzigen/kosten te verlagen;
  • Bij scheiding of nalatenschap;
  • Waardebepaling van de eigen woning na verbouwing (met verbouwingsspecificatie) om de bestaande hypotheek te wijzigen.

Taxatierapport

Mathilde is op de hoogte van de huizenmarkt in jouw buurt en gebruikt die kennis bij het opstellen van een waarheidsgetrouw taxatierapport. In het rapport wordt een vergelijk gemaakt met referentie woningen uit de omgeving die recentelijk verkocht zijn. Hierdoor krijg je zelf ook een beter beeld van de stand van zaken op de huizenmarkt in jouw regio. In het taxatierapport leggen we bovendien altijd op een heldere en uitgebreide wijze uit hoe we tot de waardebepaling van de woning zijn gekomen.

Geregistreerd bij...

Als Register Makelaar & Taxateur is Mathilde geregistreerd bij Stichting SCVM en Stichting NRVT. Tevens is Mathilde aangesloten bij de gerenommeerde brancheorganisatie VBO


Mathilde Makelaar & Taxateur hanteert de algemene voorwaarden van VBO Makelaars.

 

Stichting SCVM, Stichting Certificering Voor Makelaars

SCVM borgt via certificering en permanente educatie de vakbekwaamheid, kwaliteit en integriteit van makelaars. Het register bevordert de verdere professionalisering van het vak en de transparantie van het bemiddelingsproces.

Stichting NRVT, Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
Het belangrijkste register voor makelaars en taxateurs in Nederland. Het NRVT bewaakt, waarborgt en bevordert de onafhankelijkheid, integriteit en kwaliteit van de Register Taxateur en dient, als centraal register van vastgoedtaxateurs, het publiek belang van vastgoedwaarderingen.

 

Mathilde houdt haar vakkennis en vaardigheden up-to-date door verplichte educatie.


"Een goede taxatie is van langdurige toegevoegde waarde..."